E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Събота, 20 Януари 2018 10:40

Прокуратурата разследва авариралия ”Спартан”

Военната прокуратура в Пловдив разследва случая с авариралия военнотранспортен самолет „Спартан” C-27J. Започнато е досъдебно производство. Това заяви зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков.

Той допълни, че със случая е натоварено специалиазираното звено на служба „Военна полиция”.

 

 

 

По думите му е възможно силният вятър да е причинил произшествието, но това трябва да бъде установено в доклада и заключенията на „Военна полиция”.

 

 

 

„Мога само да потвърдя, че в интернет средата се появиха съобщения и за конструктивните характеристики на самолетите „Спартан” C-27J, които за някои от специалистите е известно, че имат изнесен ниско център на тежестта, което създава определени специфични условия при управление”, допълни зам.-министърът.

 

Припомняме, че вчера стана инцидент с военния самолет при извършване на учебна маневра на земята на летище Граф Игнатиево.

 

 

 

През декември премиерът Бойко Борисов заяви, че от трите "Спартан"-а лети само един, а всички те няма да летят след 31 декември. „От 12 „Кугър“-а, защото не е достатъчно само да ги платим, осем не летят. Но и на никой не му прави впечатление, че не летят, защото те нямат функции… И трите „Спартан“-а на 31 декември спират да летят, а сега лети само един от тях", каза Борисов. 

Последно променена в Събота, 20 Януари 2018 10:44