E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 07 Декември 2017 21:45

Деца се включиха в матине край Коледното дърво в Клианти

Матине край Коледното дърво се проведе в къща „Клианти.” Събитието е част от празниците „Светлина и  надежда” 2018 и представлява съвместен проект на ОИ „Старинен Пловдив” и ДГ „Майчина грижа”.
Първо четиригодишните деца от II група изслушаха приказка за историята на Коледното дърво и дядо Коледа.  После малчуганите участваха в творчески работилници, като оцветяваха и изрязваха елхички. Не пропуснаха да  покажат произведенията си в импровизирана изложба.След което се включиха в драматизация на приказка с  дядо Коледа, където всяко дете влезе в ролята на приказен герой.
„За втори път гостуваме на къща „Клианти”. Нашите възпитаници с голям интерес участваха в различните  занимания.С Коледните песнички, които подготвихме, искаме да поздравим нашите гостоприемни  домакини.Пожелаваме на всички весели и щастливи Коледни празници”, сподели Светлана Джаникян, заместник- директор на ДГ „Майчина грижа”.
Малчуганите в хор казаха, че много са слушали през цялата година и са написали своите писма до белобрадия  старец, като се надяват той да изпълни желанията им.
Накрая децата получиха от любимите си лакомства- бонбони, донесени специално от дядо Коледа за тях.