E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 04 Декември 2017 14:36

Доц. Кисьов с почетен знак на Пловдив: 2018-та ще премине под знака на археологическа сензация!/Снимки/

Доц. Кисьов с почетен знак на Пловдив: 2018-та ще премине под знака на археологическа сензация! Доц. Кисьов с почетен знак на Пловдив: 2018-та ще премине под знака на археологическа сензация!

Председателят на Пловдивския Общински съвет Савина Петкова връчи на директорът на археологическия музей  Костадин Кисьов почетен знак на Пловдив. Това стана при откриването на изложбата „Златното монетно съкровище от Карлово“  в Археологически музей – Пловдив, с която бе отбелязана 135-та годишнина от основаването на  най-стария археологически музей у нас.  Кисьов бе категоричен, че  цялата 2018-та година ще премине под знака на археологическа сензация, на която музеят ще бъде инициатор.

Като подчерта, че  музеят, който притежава вече около 200 хиляди експоната, отдавна се е превърнал в институция, заместник-министърът на културата Амелия Гешева увери музейните работници в подкрепата на държавата и в бъдеще. Тя изрази надежда следващият сезон да бъде все така силен за археолозите в Пловдив, тъй като работата им е съсредоточена върху изключително важни проекти за града и за страната