E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 15 Ноември 2017 10:10

В Северен вдигнаха излезли от употреба автомобили

Акция по репатриране и облепяне на излезли от употреба МПС-та се проведе в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Принудително бяха репатрирани 7 бр. автомобили, а 13 бр. са облепени с предупредителен стикер.

МПС-тата, които са в нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, бяха отстранени от следните адреси: ул.”Достоевски” № 1, бул. “България” № 6, ул. “Стара планина” до ВУАРР, бул. “България” № 182, бул. “Васил Априлов” № 144, ул. “Ален мак” № 12, ул. “Иван Рилски” № 16.
Кметът на район "Северен" напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост.

След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства на територията на район "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология и чистота" към районното кметство.