E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 25 Октомври 2017 11:55

Попълват Проекта за Околовръстното шосе в малки локални платна

Областният управител Здравко Димитров, кметовете на общините Пловдив, Родопи и Марица, представители на КЦМ, архитекти и експерти, проведоха работна среща в агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), на която бяха разисквани проблемите при проектите за обходните пътища на град Пловдив – Околовръстно шосе и Югоизточния обходен път.
Обсъден беше и проекта за кръговото на изхода на Пловдив в посока Асеновград. Беше докладвано, че парцеларният план е готов и се подготвят отчуждителните процедури.
На срещата стана ясно, че е необходимо е да се доработи плана за Югоизточния обход, за да се добавят локални платна и пътен възел за изход от ул. „Недялка Шилева“, след което Община Пловдив ще представи проекта в АПИ.
Проектът за Околовръстно шосе трябва да бъде допълнен с локални платна, осъществяващи връзка с околните територии и ново кръгово кръстовище.  Има неясноти по отношение на отводнителните канали и жп линията на КЦМ, която пресича основното трасе. Ще се търси решение за пътните връзки и отбиването на главния път при кв. Коматево в посока Родопите, поради съществуващия ОВОС.
Областният управител назначи следваща среща, на която са поканени представители на КЦМ, НКЖИ, архитекти и инженери, за да предложат решение.