E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 11 Октомври 2017 15:17

Жалбата на Славчо Атанасов срещу платеното паркиране - внесена в Административен съд

Пълномощникът на народния представител Славчо Атанасов – адвокат Атанас Петров, и общинските съветници Слави Георгиев и Костадин Гаров внесоха в Административния съд жалбата срещу Наредбата за издаването на разрешителни за ползване на паркоместа.
Припомняме, че на пресконференция преди близо две седмици депутатът от Обединени патриоти заяви, че текстовете, приети на 28 септември от мнозинството в Общинския съвет в Пловдив за т.н „платено паркиране“ пред жилищните блокове са незаконосъобразни, а процедурата е непрозрачна и несправедлива към пловдивчани. Той обяви, че ще я оспори в съда. Славчо Атанасов, общинските съветници Слави Георгиев и Костадин Гаров бяха категорични, че те са за това проблемът с паркирането в града да се решава, но не по този начин. Напротив, по думите им, решението от 28-и щяло да доведе до хаос и междусъседски войни.
Жалбата е насочена изцяло срещу текстовете, приети от ОбС на 28 септември 2017 г., посочи адвокат Атанас Петров. Тя се основава на това, че Общинският съвет не разполага с правомощията да урежда реда за заплащане на таксите за услуга, която не е уредена в закона. На второ място се оспорва въвеждането на нов и непрозрачен ред за ползване на паркомясто, защото с този ред се отменят предходни и уредени вече в закона процедури като публичен конкурс и явен търг. Новите текстове противоречат и на самата основна наредба за издаване на разрешения за ползване на паркоместа, тъй като в основната наредба ясно е записано, че тя има задължително действие както за физически, така и за юридически лица,  а в новите текстове юридическите лица са изключени от реда на ползвателите.
Предстои обявяване на обжалването в Държавен вестник, което дава възможност  и на други жалбоподатели да се включат в делото, посочи адвокат Атанас Петров.

Последно променена в Сряда, 11 Октомври 2017 15:20