E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 05 Октомври 2017 12:39

Кметът на Източен Николай Чунчуков заведе деца и родители на театър по проекта Растем заедно

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков  спази своето обещание и отново заведе деца и родители от детските градини на куклен театър  за специалното представление “ Принцесата и граховото зърно“. Наскоро малчуганите получиха по проект “Растем заедно“ новите си сценични облекла, сред които рокли за принцеси и с нетърпение очакваха да видят любимите си персонажи, за да могат и те да правят представления. Кукленият театър ги посрещна гостоприемно и  с прекрасната постановка на режисьорката Ваня Сивинова ги накара да затаят дъх със своите родители в динамичното действие на куклената пиеса. Публика  и артисти вече се познават, а децата  имат отработена рефлексия на  културна публика- аплодисменти, благодарности към хората, които творят изкуството.
„Ние ще идваме отново, за да ви запалим трайно по театъра и музиката и след проекта вие ще водите вашите деца самостоятелно тук- в храмовете на изкуството, защото за нас няма нищо по-важно от това децата да имат образование и да са щастливи“ – С тези думи кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков се обърна към майките и бащите и допълни: „Днес е Международният ден на учителите и с благодарност да се обърнем и към тях, защото техни са усилията и за реализацията на този важен проект, който  осъществяваме“. 
„В следващите дни в допълнителните часове по български език по проекта “Растем заедно“  децата от „Източен“  ще говорят, рисуват и драматизират части от прекрасната приказка “Принцесата и граховото зърно“, което е част от  алгоритъма на проектните  дейности „, поясни  ръководителят на проекта Стефка Симеонова - главен експерт „Образование и култура“  в районната администрация