E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Alfa
Вторник, 03 Октомври 2017 15:14

Започва 9-та Международна среща за туризъм Пловдив 2017

От 4 до 7 октомври 2017 г. в гр. Пловдив в хотел „Холидей Инн“ ще се проведе 9-та Международната среща за туризъм. Официалното откриване е на 5 октомври, четвъртък, в 9.15 часа в конферентна зала „Филипопол“ на хотел „Холидей Инн“.

Ежегодната Международна среща за туризъм е един доказано силен канал за дистрибуция на дестинация Пловдив и региона. Стартирала през октомври 2012 г., срещата върви към своето 10-то издание, което ще бъде през 2018 г. В нея до момента са участвали над 650 туроператори и журналисти. През 9-те години, форумът се превърна в устойчива и мобилна форма за популяризиране на туристическия продукт на града и региона и средство за осъществяване на печеливши бизнес-контакти.

Тази година тя се провежда под мотото „ Устойчив туризъм в Пловдив чрез култура и отдих“. Преките организатори в лицето на ОП „Туризъм“ – Пловдив са подготвили програма, включваща представянето на културно-историческите обекти в града, заедно с природни забележителности и спортно-занимателни атракции в района на Гребната база.

Програмата на официалното откриване включва приветствия от името на Министъра на туризма на Република България, от Кмета на Община Пловдив - инж. Иван Тотев и от Председателя на Съвета по туризъм Пловдив-инж. Любозар Фратев. След официалната част започват презентациите:

09:50 – 10:05ч. „Добавена стойност на бранда Пловдив”, презентация на фондация „Пловдив 2019“

10:05- 10:20 ч.- „Синият път – алтернативен еврейски маршрут в Пловдив”, презентация на Йосиф Бенбасат , Израел.

В следобедните часове на 5 октомври, гостите ще се включат в туристическа обиколка на забележителностите в Стария Пловдив: Улица на занаятите, Къща на дестилацията, Античен комплекс „Небет тепе”, Лапидариум, Къща Клианти, Античен театър, Римски стадион и пешеходен тур „Синият път - Пловдив”.

На 6 октомври, петък, участниците в Международната среща ще посетят  Гребна база- Пловдив, където е предвиден от 09:30 до 12:00 ч. пешеходен тур и разходка с Драконови лодки. По-късно в същия ден ще посетят „Вила Юстина“ и ще дегустират вино на фона на българска фолклорна програма.

 

Последно променена в Вторник, 03 Октомври 2017 15:19
banner728