E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 21 Септември 2017 11:26

Вандали разбиха две седмици след монтажа на стойките за първа помощ за велосипеди  

 

Само две седмици след като ОФ „Пловдив 2019“ монтира три стойки за указване на първа помощ за велосипедисти и техните превозни средства на територията на район „Централен“, неблагоразумни граждани са демонтирали дървената дръжка за помпа на бул. „Марица“ 98 (на велоалеята до Пешеходния мост). 

 

„Невъзможно е да очакваме Пловдив да се превърне в по-красив и добре функциониращ град за живот при липса на самосъзнание и активно опазване на „моя град“ като място за работа, туризъм и отдих. Сега наистина една от стойките не функционира пълноценно и евентуален ползвател няма да може да напомпи гумите на велосипеда си.“, споделя Георги Стаменов, кмет на район „Централен“ – Община Пловдив, който лично забеляза вандалската проява.

 

През седмицата на мобилността район „Централен“ отново напомня на жители и гости на гр. Пловдив, че ползването на алтернативни средства за предвижване има положителен ефект върху околната среда и би могло да облекчи натоварения трафик в града. Част от администрацията на района на Георги Стаменов също използва велосипеди и през делничните дни.

 

На 06.09.2017г. ОФ „Пловдив 2019“ монтира на три места в Пловдив стойки за първа помощ: на ул. „Райко Даскалов“ 1, бул. „6-ти Септември“ 128 и бул. „Марица“ 98. Те включват помпа за гуми, отвертка, френски ключ и други инструменти, които могат да бъда от полза на жители и гости на град Пловдив при авария с техния велосипед. Акцията е част от проекта Bike Together под мотото „Следвай зелената линия и нека заедно преоткриваме Пловдив!