E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 13 Септември 2017 09:08

Да изчистим заедно Бунарджика!

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов кани гражданите на 16.09.2017 г. да се включат масово в националната кампания „Да изчистим България заедно”.

 

За първи път тази година районната администрация се обединява с най-активната неправителствена организация в града под тепетата - JCI Plovdiv.

 

На 16.09.2017г. от 10.00.ч. в парк Бунарджика ще се проведе традиционното почистване, в което се включва администрацията на район „Централен“ и неговите жители. Акцията, която тази година ще се проведе съвместно с неправителствената организация JCI Plovdiv, ще стартира в 10.00 часа, от  площадката пред паметника на Левски на централната алея и е част от националната кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно”.

 

Парк Бунарджик е защитена природна забележителност и едно от любимите на пловдивчани места на територията на района. Районният кмет Георги Стаменов призовава всички жители на най-големия район в града под тепетата не само да почистват България в един ден под формата на кампания, но и да имат ежедневно отношение към местата в близост до техните жилища и работни места. „Вярвам, че една инициатива има по-голям отзвук и по-добър ефект когато се реализира съвместно. Благодаря предварително на младите хора от JCI Plovdiv, както и на моите колеги за участието.“, коментира Георги Стаменов.

 

За всички, които желаят да се включат в почистването, ще бъдат осигурени ръкавици и чували: на 16.09. в 10.00ч., както и предварително в сградата на район „Централен” на  ул. „Христо Г. Данов” 39. След като жителите съберат отпадъците от парка могат да ги депонират в контейнерите за битови отпадъци на ул. „Волга“,зад Националната търговска гимназия (на алеята) и на ул. „Никола Петков“. 

 

„Да почистим България“ за първи път се провежда на 12 май 2012 година под егидата на bTV Media Group, когато цяла България се обедини с една мисия - да изчистим България за един ден. 

Събитието се превръща в една от най-мащабните доброволчески инициативи в България. Над 2500 бизнес организации от всички сектори на икономиката, всички 28 областни администрации и 265 общини, президентската институция и няколко министерства се включват традиционно всяка година. До момента в кампанията е обединила над 1 350 500 доброволци. 

 

Иницаитива има за цел да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

 

Ключов партньор на кампанията тази година е Министерството на околната среда и водите. Инициативата се подпомага от над 230 частни организации. 

 

Нека заедно направим Пловдив по-чист!

 

 

 

 

banner728