E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 24 Април 2018 19:11

Хеликоптер каца по „спешност“ в сърцето на Пловдив

Хеликоптер каца по „спешност“ в сърцето на Пловдив Хеликоптер каца по „спешност“ в сърцето на Пловдив

 

Медицински хеликоптер на „Лев Инс“каца по „спешност“ в сърцето на Пловдив – Международния панаир в града на 26 април.

 

За щастие спасителната акция е по предварително изготвен сценарий на възстановка. В нея наземните и въздушни екипи на „Лев Инс“ ще представят нагледно спасителни действия по европейски модел, които са достъпни у нас, благодарение на застраховките: „Активна грижа на пътя“, „Планинска грижа“, „Защита срещу наводнения и други природни бедствия“.

 

Очакваме ви на 26 април 2018 година, 10:00 ч. Елате и се убедете сами във възможностите на въздушното спасяване.

 

В уникалната демонстрация ще вземат участие ученици от Национална търговско-банкова гимназия – гр. София. Те гостуват на Града под тепетата в рамките на XXI Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“.

 

Въздушното спасяване е достъпно у нас, благодарение на проекта „Активна грижа“, който стартира през месец юни 2014 година. Две години по-късно бе създаден и проект „Планинска грижа“. Те са резултат от публично-частно партньорство на Българския Червен кръст и Сдружение „Клуб Активна сигурност“.

 

Проектите са разработени с цел да подпомогнат дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел, както и да се осигурят възможности за достъп до първа помощ на по-голям кръг хора, в цялата страна, да се обезпечат максимален брой инциденти с необходимата и адекватна помощ и да се надградят вече съществуващи възможности. „Активна грижа“ и „Планинска грижа“ осигуряват въздушен и наземен транспортен асистънс с помощта на хеликоптери и мрежа от линейки в цялата страна.

 

„Активна грижа“ осигурява първа помощ и медицински асистънс, при пътно-транспортни произшествия, трудови злополуки, битови инциденти и внезапни заболявания. „Планинска грижа“ оказва наземен и въздушен асистънс в партньорство с Планинска спасителна служба при инциденти в планината.

 

До момента медицинския хеликоптер е реагирал при десетки тежки инциденти, като неговото участие бе от решаващо значение за спасяване на живота на пострадалите.