E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 25 Септември 2017 12:02

Бойко Борисов откри 73-ото издание на Панаира/снимки/

Бойко Борисов откри 73-ото издание  на Панаира/снимки/ Бойко Борисов откри 73-ото издание на Панаира/снимки/

Премиерът Бойко Борисов откри днес лично 73-ото издание на Международния панаир в Пловдив. Това стана в присъствието на министри, кметове, политици, общински съветници, бизнесмени и много граждани. През тази година в него участват над 600 фирми от 40 държави.

"Ръстът  на икономиката и строителството и политическата стабилност прави България привлекателна за развитието на бизнеса и за инвестициите от страната и чужбина", заяви в приветствието си към приветствието си  министър-председателят. След това заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов, кмета на Пловдив Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров прерязаха лентата и дадоха старта на Панаира. След това отидоха да разгледат палатите, където изложителите са разположили своята продукция.

„Тази стабилност дава възможност индустрията да се развива, ръстът на икономиката да гони 4 %, безработицата да спадне на 5 % и да има огромен фискален резерв, нулева инфлация и бюджетен излишък”, каза още премиерът. По думите му, ако сме умни, всичко ще се развива така както трябва. Борисов припомни още, че на 11% е нараснал ръстът на доходите от началото на годината, по данни на Евростат. „А и то си личи, особено като дойде празник, се вижда, че по 1 милион българи се изнасят да почиват навън. Виждате стотиците хиляди автомобили, където се движат”, каза още премиерът. Той отбеляза още, че в държавата ни усилено се строи, като се започне от Пловдив до Варна и от Бургас до Русе. „Огромни пари се дадоха за образование, включително и за Пловдив, за училища и детски градини. Пътят Пловдив – Асеновград се строи, локалите се изграждат, пробивът се движи също добре, по думите на кмета и на областния управител”, добави още Бойко Борисов.

 

Последно променена в Понеделник, 25 Септември 2017 14:15