E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 22 Май 2018 19:23

Габриела Медарова пак в ареста

Написана от

Окръжен съд – Пловдив взе спрямо танцьорката Габриела Медарова постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Магистратите отмениха като незаконосъобразно определението на Районен съд – Пловдив, с което й беше постановена мярка за неотклонение „Подписка“.

Съдът приема, че от доказателствата по делото може да се предположи, че Габриела е извършила престъплението, в което е обвинена – причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. За него се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или пробация.

Според магистратите 21-годишното момиче едва ли ще се укрие, но има реална опасност в случай на по-лека мярка, да извърши друго престъпление. Според доказателствата по делото има по-висока от обичайната за това престъпление обществена опасност.

В подкрепа на този извод е и поведението на обвиняемата. В присъствието на полицейски служители тя е отправила спрямо една от свидетелките по делото заплаха, че ще й се случи същото, но е била възпряна да изпълни заканата си от друг свидетел.

Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.