E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 30 Март 2018 13:20

Разкриха нелегален цех за бутилиране на алкохол в Пловдив

Написана от

При проверка в Пловдив е разкрит нелегален цех за бутилиране на алкохол. В обекта са установени малко повече от 22 000 литра алкохолни продукта, както и наличието на поточна линия за бутилиране.

 

На 23 март е извършена съвместна проверка на служители от Митница Пловдив и служители на отдел "Икономическа полиция" към ОД на МВР Пловдив в обект на територията на област Пловдив.

 

В десетлитрови пластмасови туби са открити 80 литра алкохол /спирт/ с алкохолно съдържание от 96,4% vol. Открити са и 276 стъклени бутилки от по 500 ml и 700 ml с етикети с надпис "водка" и марка на известна ракия. Всички бутилки са без български акцизен бандерол. Общото количество на открития нелегален етилов алкохол е 229.4 литра.

 

Другото открито количество от 21 770 литра представлява течност с различен цвят (бял и червен) с мирис на вино. Част от него - общо 5100 литра се е съхранявало в наливно състояние в метален съд, а останалото е било подготвено за изнасяне от обекта - бутилирано в пластмасови туби по два литра, облепени с етикети и подредени на палети.

 

В обекта е открита и поточната линия, на която се е извършвала незаконната дейност. Пред митническите служители не са представени, както документи, удостоверяващи плащането на дължимия за стоките акциз, така и документи за регистрация на обекта по реда на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

 

Всички алкохолни продукти, както и бутилиращата линия са иззети. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая ще бъдe образувано административнонаказателно производство по реда на ЗАДС.

 

За откритите стъклени бутилки с етилов алкохол е образувано досъдебно производство по описа на Митница Пловдив под надзора на Районна прокуратура Пловдив.