E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 07 Март 2018 16:44

Младежът, прегазил жена на пешеходната пътека, ще лежи 2,8 г.

Написана от

Върховният касационен съд потвърди присъдата на 19-годишния Асен Гюрганчев от 2 години и 8 месеца затвор за това, че на 13 април, миналата година, прегази и уби възрастна жена на пешеходна пътека в Пловдив, а после избяга от местопроизшествието, съобщава Дарик.

 

На 3 юли, въпреки, че прокурорът по делото поиска условна присъда за младежа, Окръжният съд постанови ефективно наказание при първоначален общ режим. Освен това, книжката на Гюрганчев беше отнета за срок от 5 години.

 

 

По искане на защитата на обвиняемия Зоя Тошкова, делото срещу ученика от пловдивски техникум се проведе по съкратената процедура. В залата присъстваха родителите на 19-годишния Асен. В подкрепа на младежа бяха дошли и негови приятели. Мотивите на прокуратурата за исканата условна присъда бяха чистото съдебно минало на подсъдимия, неговите пълни самопризнания и младата му възраст.  

Пред магистратите 19-годишният младеж изказа своите съболезнования към семейството на загиналата, като заяви, че не е избягал от мястото на инцидента, за да се укрие, а за да потърси помощ и съвет.

При шофиране на лек автомобил „Тойота РАВ4“ със скорост от 67 км/ч, ученикът прегази възрастната жена на зебра на бул. „Шести септември“ в града. Младежът видял пешеходката, но не успял да спре, тъй като се движил със несъобразена скорост и я ударил с предната лява част на автомобила.

 

Пострадалата е получила травматични увреждания на жизненоважни органи, довели до остра кръвозагуба и сърдечносъдова недостатъчност. Тя починала на място. Младежът избягал от местопроизшествието, като демонстрирал пред свои приятели желание да извърши ремонт на автомобила си. Той беше задържан на 14 април 2017 г, ден след инцидента.