E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 12 Октомври 2017 13:38

21 измами за 180 000 лв са направили въртачите от Румъния в Пловдив

Написана от

 

180 000 лв са измъкнали т.н. въртачи от Румъния в Пловдивско за няколко месеца. Това съобщи окръжният прокурор Румен Попов. Всичките жертви са възрастни хора и част от схемата за "помощ на полицията". В част от тази схема е последната изнама за 1300 лв , при която е даден подкуп на зам.-шефа на Трето РПУ Стоян Павлов. Негов приятел, който се издирва от полицията сега, е бил част от тази схема на въртачите от Румъния. 
 

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов разкри подробности около арестуването замeстник-шефът на Трето РПУ в Пловдив Стоян Павлов. Чрез СРС е установено, че мулетата са комуникирали с полицейския началник и са го наричали "Шефе". В момента разследването е установено, че Павлов е получил 300 лв от измамата за 1300 лв. По това обвинението зам.-шефът на Трето го грози затвор от 3-10 години. Арестувано е мулето в тази схема, а шофьорът е задържан и ще свидетелства срещу тях. 

В момента се издърва близък на Стоян Павлов, който е избягъл след новините за арестите. 

 

Шефът на пловдивската полиция Атанас Илков заяви, че всички са част от групата на т.н. въртачи от Румъния. 

 

 

 

Той подчертаха, че Павлов е имало няколко сигнала, като са извършени проверки, но се знае, че не е част от въртачите, а извършвал определена услуга, за която е взел 300 лв.