E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 03 Октомври 2017 13:22

Съдът остави на свобода бащата, убил сина си

Написана от

 Апелативен  съд – Пловдив потвърди като правилно и законосъобразно определението на Окръжен съд – Пловдив, който отказа да уважи искането на Окръжна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Костадин Пелтеков.
Съдът намери, че от доказателствата по делото, подкрепени с балистична експертиза, експертни справки и свидетелски показания, може да се направи обосновано предположение, че Костадин П. е извършил престъплението, в което е обвинен. В същото време обаче не е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление.
Според съда адекватната мярка за неотклонение е „подписка“.
Спрямо Костадин Пелтеков е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116 ал.1 т.3 пр.3-то във връзка с чл. 115 от НК за това, че на 23.09.2017 г. в землището на гр. Куклен, местността Сай дере умишлено е умъртвил рождения си син С. П.
В днешното съдебно заседание бяха представени доказателства за отличните характеристични данни на Костадин П., както и за грижите, които е полагал заедно със съпругата си за лечение на сина им С. П. от наркозависимост в продължение на повече от десет години. Социалните служби са поверили на Костадин П. и съпругата му за отглеждане 7-месечното им внуче от деня на изписването на бебето от родилния дом за срок от две години. Съдът допусна да бъде разпитан съсед на Костадин П., който описа обвиняемия като грижовен баща и дядо, който в същото време ежедневно се грижи и за 90-годишната си майка.
 В последната си дума пред съда Костадин П.елтеков разказа за ужаса и ежедневния тормоз, на който сина му С. П. е подлагал години наред както него и съпругата му, така и  цялото семейство и поиска да му бъде даден шанс да отгледа  детенцето на сина му.

Определението  е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.