E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 01 Ноември 2017 19:41

Още един режисьор в САЩ на мушката заради сексуални посегателства

Актрисите Наташа Хенстридж и Оливия Мън, а също още четири жени обвиниха 48-годишния холивудския режисьор Брет Ратнър, че е извършил сексуално насилие и посегателства над тях, съобщи „Лос Анджелис таймс“. Сред тези четири жени са и актрисите Джейми Рей Нюман и Катрин Таун. Обвиненият отхвърли твърденията чрез своя адвокат.

Потърпевшите твърдят, че деянията ставали както в частни жилища, така и на снимачни площадки.

Наташа Хенстридж твърди, че в началото на 90-те години, когато тя била 19-годишна моделка, Ратнър, който бил над 20-годишен, я принудил да му прави орален секс в дома си в Ню Йорк. „Той с физическа сила ме накара да правя това. Отначало се съпротивлявах, но после се предадох. И това се случи“, разказа тя. Тя добави, че разкритията на други жени за сексуалните посегателства на Харви Уейнстейн и Джеймс Тобак са я окуражили да разкрие деянията и на Брет Ратнър.

На свой ред Оливия Мън заяви, че Ратнър онанирал пред нея, когато тя била напираща актриса при снимането на филма „След залеза“. Тя описала случая в своя книга, но не посочила кой е режисьорът. Сега тя каза, че е дошло времето да говори. „Взех съзнателно решение да не работя повече с Брет Ратнър“, каза още тя пред вестника.

По-рано Мън бе споделила, че режисьорът е бил безтактен с нея и я използвал.

Ето какво й отговорил Ратнър: „Тя купонясваше на снимките на „След залеза“ и аз преспах няколко пъти с нея. И я забравих. След това тя дойде при мен да се пробва за телевизионен сериал, а аз не си я спомних. Тя иззлобя и започна да съчинява истории как съм ял скариди, която тя ми била носила, и съм онанирал в своя фургон.

Другите актриси разказали, че режисьорът им предлагал бартер – хубави роли срещу сексуални услуги.

В интервю за вестника адвокатът на режисьора Мартин Сингър отхвърли обвиненията от негово име: „Вече 20 години представлявам интересите на мистър Ратнър. Нито една жена не е предявила обвинения срещу него за сексуални посегателства. Освен това, нито една жена никога не е искала и не е получавала никакви финансови сметки от моя клиент“.

В защита на Ратнър скочиха и бивши негови помощнички: пет бивши асистентки заявиха, че той никога не си е позволявал недостойно поведение.