E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 10 Октомври 2017 12:50

Веселин Плачков с кино и театрална премиера


Веселин Плачков  -  едно от най-характерните лица на българския театър и кино с премиера на филма „Дамасцена“ и постановката „Дядо Коледа е боклук“

 Филмът  „Дамасцена „ ще има две премиери – 29 октомври Стара Загора и 30 октомври София.

Веселин Плачков играе главната роля в сагата за политическите, социалните и морални метаморфози в България през последните десетилетия, започнали с така наречената “Голяма екскурзия”.
Неговият герой Течо, който има прототип от Розовата долина, попада не само в най-силното течение на реката, но и в драматичен водовъртеж.
Актьорът  е натоварен с изключително трудна и отговорна задача – да пресъздаде историята на главния герой от 30 до 60-годишна възраст.
 Режисьорът Тодор Анастасов е категоричен: „Весо е не само много кадърен като артист, но е и истински мъжкар, който се отдава тотално на екранния си образ и не се прави на звезда“.                          
Във филма участват 56 актьори, като за последните 25 години това е единствената българска продукция с толкова голяма масовка – над 1 200 души.
Ето какво каза големият български актьор Любен Чаталов за участието на Веселин Плачков:
„Съжалявам, че не съм с 30 г. по-млад, за да мога да играя още с Веселин Плачков. Онова Езоповското, което трябва да носи киното и актьорът, той го има и е изумителен“ 
"Дамасцена" е съвременна поетична драма с елементи на мистика, чието действие се развива в Розовата долина.
Филмът е създаден по истинска история.
От 3 ноември по кината

„Дядо Коледа е боклук“
Веселин Плачков в ролята на ексцентричния Дядо Коледа в комедията „Дядо Коледа е боклук“
Премиерата на „„Дядо Коледа е боклук“ е на 4 ноември, театър „Сълза и смях“, открита сцена.
Постановката с режисьор Емил Марков и продуцент Кирил Кирилов в комбинация със звездния екип от  актьори : Албена Михова, Албена Павлова, Иван Радоев ,  Ненчо Илчев и Сашо Дойнов,  обещава да се превърне в една от най- гледаните тетрални постановки.
Хора “на ръба на нервна криза” се опитват да помагат на нещастни самотници чрез своето дружество “Отчаяние и приятелство”, което именно в Коледната нощ става убежище и място за комични и драматични срещи и неразбории на най-невероятни образи. В тази комедия всичко е толкова вихрено заплетено, смешно и тъжно едновременно, че изненадите падат като от небето и нищо не е такова, каквото изглежда. Никой няма право да съди никого. Няма личност без грехове. Нашите герои са изтъкани от невероятни слабости, но нямат вина за това, защото са без опора в реалността. И тъкмо в това е голямата им трагедия.
------------------