E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 05 Октомври 2017 16:16

ANATHEMA разплакаха публиката в зала БАТАКЛАН в Париж,

ANATHEMA започнаха европейското турне в подкрепа на 'Optimist', който преди две седмици бе обявен за 'ПРОГРЕСИВ АЛБУМ №1 на ВЕЛИКОБРИТАНИЯ'.

Снощи бе третият концерт от обиколката - групата свири в легендарната зала 'БАТАКЛАН' в Париж, в която на 13 ноември 2015, терористи застреляха 89 души на концерт на EAGLES OF DEATH METAL.

ANATHEMA предизвикаха бурни аплодисменти и със специално посветеното на трагедията парче 'A Natural Disaster', а на екрана зад тях, след надписа 'НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ' на френски ('Nous n’oublions pas'), бяха изписани имената на жертвите, след което и девиза на Париж - Fluctuat Nec Mergitur – вижте видеото долу!

Турнето на ANATHEMA се състои от общо 42 концерта, а на 25 октомври, шоу №22 ще бъде в София, защото те се завръщат у нас за нов концерт по покана на радио ТАНГРА МЕГА РОК.

Специални гости ще бъдат хипнотичните ALCEST.

ANATHEMA винаги свирят на специални места у нас - Античния театър в Пловдив или зала 'България' в София. Този път, новата сценична продукция на групата ще бъде реализирана в СТУДИО 'ОРФЕЙ', където ще се разгърнат и особеностите в шоуто на ALCEST.

Последни билети с цена 45 лв ще откриете в системата на Eventim.bg - ТУК, а в самия ден ще бъдат по 50 лв.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК - https://www.youtube.com/watch?v=1XYs_eh7pz

ANATHEMA се завърнаха и три години след последния албум 'Distant Satellites' ни зарадваха с чисто ново студийно произведение - 'The Optimist'.

'The Optimist' е 11-и поред в дискографията на ANATHEMA - записан е с продуцента ТОНИ ДУГЪН (Mogwai, Belle & Sebastian, Super Furry Animals).

Идеята за 'The Optimist' се ражда от знаменитата корица на албума 'A Fine Day To Exit' от 2001. За продължение на темата, групата работи отново с дизайнера ТРАВИС СМИТ.