E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 28 Септември 2017 20:57

Google и Amazon се скараха заради Тубата

Amazon и Google влязоха в публичен спор заради видео портала YouTube. От вторник насам притежателите на устройството Amazon Echo Show нямат достъп до YouTube, а причината доведе до спора между компаниите, съобщава БиБиСи. Според Amazon, Google едностранно е прекратила поддръжката и без да даде обяснение. "Google реши повече да не предлага YouTube за потребителите на Echo Smart без предупреждение и обяснение. Няма техническа причина за това, което е разочароващо и вреди на нашите клиенти", казва Amazon в свое официално изявление.

Очаквано Google има по-различна позиция: "Начинът, по който Amazon използва YouTube в Echo Show, нарушава нашите правила на услугата и създава счупено потребителско изживяване. Надяваме се, че ще стигнем до споразумение и ще решим тези проблеми скоро. Водим преговори с Amazon от много време и работим в посока на споразумение, което да е от полза на потребителите и на двете платформи", коментира Google.

Според Иън Фог от анализаторската компания IHS Markit спорът между компаниите не е толкова технически, колкото идеен. И двете фирми разработват активно както гласови асистенти, така и умни устройства за умни домове. Конкуренцията им в тези сфери се засилва и това поражда конфликт, смята Фог.