E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 07 Септември 2017 12:09

Филип Киркоров пристига в България с частния си самолет, придружен от двете си деца

Филип Киркоров пристига в България с частния си самолет, придружен от двете си деца. Турнето на “Кралят” на руската поп музика в България стартира от Русе, следват - Варна, Бургас, Пловдив и София, съобщиха организаторите.
„Идеята на шоуто „Я“ е уникална. Това не е просто концерт, а заедно с Франко Драгоне /Franco Dragone/, направихме истински спектакъл на който публиката се чувства, като герой от фантастичен разказ, пътешественик в света на собствените си фантазии и мечти“ , сподели Филип Киркоров пред в. 24 часа.
За турнето в България, пристигат 7 камиона с техника, над 100 т. оборудване, няколкостотин костюма, 80 артисти, подбрани с кастинги от цяла Русия.
На сцената, окъпана в светлина са позиционирани красиви, огромни, трансформиращи се крила и лед екрани с впечатляваща, концептуална визуализация, хидравлични декори и фонтан. Спектакълът „Я“ е с продължителност 150 минути, през които зрителите ще чуят освен хитсинглите и песните от новия албум на звездата.
Филип Киркоров пристига в България с частния си самолет, придружен от двете си деца – Алла – Виктория и Мартин.
По повод 50 годишния юбилей, изключителните му постижения в световната музикална култура, цялостна творческа дейност и приноса му в издигането на международния авторитет на България и Варна, като духовни и културни центрове, Филип Киркоров е удостоен с престижната награда „Почетен гражданин на Варна“.
България е част от световното турне на Филип Киркоров с шоу-спектакъла “Я”  ( в превод от руски “АЗ”).
https://youtu.be/YZV5qnGH1Ps
Впечатляващият,  международен екип, стоящ зад грандиозния спектакъл „Я“ :  Режисьори – Франко Драгоне и Павел Брюно, заедно създадали 5 проекта на Цирк Дю Солей и бляскавото шоу на Селин Дион “A New Day”, 
Хореограф –Тони Теста /САЩ/ работил с  Майкъл Джаксън, Джанет Джаксън, Кайли Миноуг, Архитект и дизайнер – Маркос Винал /Белгия/,
Художник на осветлението Алан Лорти /Канада/ , режисирал осветлението на Роберт Лепаж, Едуард Лока, Лара Фабиан и мюзикъла „Нотр Дам Де Пари”, Музикален директор Иван Кассар /Франция / , работил с Лара Фабиан, Джони Холидей.
Филип Киркоров е без съмнение най-успешният артист на руската музикална сцена, който поставя летвата все по-високо с всяка нова продукция.
Най-продаваният, руски изпълнител за всички времена  никога не пропуска да спомене, че сърцето и душата му принадлежат на България.
Роден е на 30 април 1967 г. във Варна, в артистичното семейство на български певец от арменски произход и рускиня. Семейството още в детството му се мести в СССР.
Артистичната му кариера се отличава с триумфални победи, скандали, престижни награди и изпълнения на известни световни сцени — Madison Square Garden, Friedrichstadt Palace, Grand Theater, Jubilee Theater, Taj Mahal, Roy Thompson Hall, MGM Grand, Карнеги хол в Ню Йорк.
Организатори на турнето  -  DEGRIS EVENTS

Русе           17.09. 2017 г.             “Булстрад Арена”
Варна        19.09.2017 г.               Дворец на културата и спорта
Бургас       22.09.2017 г.              Летен театър
Пловдив   24.09.2017 г.              Колодрум
София        25.09.2017 г.              НДК зала 1

Билетите се разпространяват в мрежата на EVENTIM.BG, централната каса на НДК, бензиностанции OMV, мрежите на Office1, Orange.