E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 16 Февруари 2018 15:23

История и мода зад костюмите от "Черната пантера"

Последният филм за супергерои на Marvel "Черната пантера" привлече погледите на киноманите и феновете на комиксите. Не само сюжетът се оказа интригуващ, но и костюмите на героите. Зад направата на дрехите - над 1000 на брой, стои дизайнерът Рут Картър.

 

Нейните пътища за вдъхновение са много, а пресечната им точка събира в едно много история и не по-малко иновативни модни решения. Като започнем от африканските племенни одежди и стигнем до ботуши на Balmain, работата на Картър определено заслужава внимание.

 

Преди да започне работата си по костюмите, Рут се запознава задълбочено с културните традиции на много племена. Междувременно е в крак с модните тенденции. В тях включва и актуални африкански дизайнери, за да разбере и техния прочит на миналото.

 

Дизайнерката се стреми да използва само платове и материали, които кореспондират с африканските традиции. Тя разглежда и хиляди скици, от които си прави извода, че триъгълниците са един от основните мотиви. Затова и ги използва смело.

 

Бижутата на героите са направени специално и са съобразени с костюмите им. Всичко е ръчна изработка и предимно от дърво. Колието с триъгълниs елемент на Черната пантера пък е изработено от гума. А костюмът на героя отнема няколко месеца усилен труд.

 

Дизайнерката взема смелото решение да обуе друг герой - T'Challa', с кожени сандали на марката Alexander McQueen. Това води след себе си редица подигравки, но тя е категорична, че обувките са супер и подхождат много.

 

Killmonger също има не едно и две дизайнерски решения в гардероба си. Героят се появява в някои от сцените с ботуши на актуалната марка Balmain. Okoye пък е с палто на Burberry, пише ELLE.

 

"Черната пантера" е по кината от днес, 16 февруари /lifestyle.bg