E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 11 Февруари 2018 13:09

Как да избягаме от социалните мрежи чрез смартфона си

Посягането към смартфона и отварянето на някоя от социалните мрежи са се превърнали в неволен рефлекс за всеки от нас, винаги когато се редим на опашка, чакаме някого или присъстваме на скучна сбирка с хора.

 

Вместо да натякваме колко нездравословен навик е това, днес предпочитаме да разгледаме пет идеи за мобилни приложения, които правят времето, прекарано с телефона, по-качествено и смислено.

 

Стимулирайте мозъка си

 

Магазините за приложения преливат от най-различни игри, които служат за алтернатива на времето, удавено в Instagram или Facebook. Колко хубаво би било обаче, ако вместо бонбони и ядосани пилета, мозъка ни получи неочаквана доза факти и вълнуващи въпроси?

 

Trivia 360 и HQ Trivia са приложения за Android и iOS, които не само задържат вниманието, но и представляват забавен и неангажиращ начин да научим нещо ново.

 

За онези от нас, които не са фенове на любопитните факти, игри като Words With Friends (iOS | Android) или King of Math (iOS | Android) представляват страхотни алтернативи за бърза и качествена стимулация на мозъка.

 

Пробвайте аудио книгите

 

Да, слушането на запис на книга все още изглежда странно за много от заклетите привърженици на книжния формат, но е невероятно ефективен начин да държим ръцете си далеч от смартфона и социалните мрежи.

 

Аудио книгите са модерният начин да храним съзнанието си с нова информация и да разширяваме езиковите си познания, докато вървим, чакаме или просто си почиваме. Audible (iOS | Android) е най-популярното и богато приложение за аудио книги, което идва и с 30 дни безплатен абонамент.

 

Опитайте да медитирате

 

В представите на много от нас медитацията може и трябва да се случва само в йога студио или насред някой будистки храм. Истината е, че медитацията може да е неизменен спътник в ежедневието, независимо дали пътуваме в градския транспорт или седим в някое кафене.

 

Приложения като Calm (iOS | Android) и Headspace (iOS | Android) са идеалната алтернатива на скролването във Facebook и ни помагат ежедневно да балансираме ума си. С тези приложения може ефективно да спазваме собствен режим на медитация, а създателите им са помислили за всички новаци в областта, и предлагат всевъзможни ресурси, за да ни помогнат да влезем в "зоната". /lifestyle.bg