E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 09 Февруари 2018 12:58

5 лоши навика които да отстраните за здраве и дълголетие

Ежедневно поставяме телата си на жестоко изпитание с начина си на съвременен живот. Здравето е крехък механизъм, който се влияе от всички наши навици, най-вече лошите.

 

Един от тези лоши навици е бързото хранене. Изследванията показват, че колкото по-бавно ядем, толкова по-нисък е рискът за развитие на диабет, сърдечносъдови заболявания, метаболитен синдром, рак, инсулт, инфаркт.

 

Бавното хранене може да звучи като някакъв незначителен фактор, на който малко хора обръщат внимание, но то е от животоспасяващо значение.

 

Кои са останалите 5 лоши навика, чиято промяна е от решаващо значение за доброто здраве и дълголетие?

 

Въздържанието от готови закуски

 

Чипс, солети, вафли, крекери, бонбони, смучещи, дъвчащи, желирани и още куп подобни „храни“ са в списъка с вредни и скъсяващи продължителността на живота. Ограничете ги или ги изключете напълно от менюто си, дори когато рязко огладнеете. Тези храни правят истински хаос в организма ви, от който произтичат куп здравословни проблеми.

 

Въздържанието от храна за навън

 

Заведенията за бързо хранене са примамливи с уханието на ястията си, както и удобството и бързината, с които обслужват клиентите си. Цените в тях също обикновено са доста по-ниски. Ето защо масово хората се възползват от услугите им в ежедневието си. Спрете да консумирате подобен тип храни, дори салати за навън, защото те биват обработени с вещества, подобряващи търговския им вид и удължаващи срока им на годност.

 

Добавянето на сол

 

Един от най-лошите навици на мнозина е допълнителното поръсване със сол на ястията и салатите. Вярно е, че е по-вкусно, което е соленичко, но границата лесно се преминава. Дневният прием на натриева сол не трябва да надвишава 2 грама. Колко от вас могат с ръка на сърцето да кажат, че не ги надвишават?

 

Консумацията на газирани напитки

 

Отказът от всякакви газирани напитки, включително содата, която не е подсладена, увеличава продължителността на живота и подобрява здравословното състояние. Множество изследвания по темата многократно са доказали този неоспорим факт. Той не е някакъв мит, който здравните организации разпространяват просто ей така. Сложете край на пиенето на газирано в името на здравето си.

 

Алкохол

 

В световен мащаб стотици хиляди хора се борят с алкохолната болест, а милиони употребяват повече от допустимото количество алкохол без да са алкохолици. Свеждането на спиртните напитки до минимум удължава продължителността на живота. /az-jenata.bg