E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Alfa
Вторник, 12 Декември 2017 14:47

Дъвка за балончета оглави боксофиса в първия си уикенд на голям екран

С близо 11 200 зрители новият български филм “Дъвка за балончета” оглави родния боксофис в първия си уикенд на голям екран. Освен в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе, лентата привлича и хиляди фенове и в по-малките градове в страната. От 8 декември филмът може да бъде видян на 55 екрана в 27 града.

 

“Дъвка за балончета” разказва историята на първата любов и ни връща към детството през 80-те години. В главните роли влизат актьорите Теодора Духовникова и Иван Юруков, а режисьор е Станислав Тодоров – Роги. Най-много овации в киносалоните обаче събират децата-актьори Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов.

 

Зад сценария на “Дъвка за балончета”, който спечели наградата на “Златна роза” преди броени дни, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на най-популярните български сериали. Зад камерата е Владимир Михайлов. Във филма ще видим и актьорите Малин Кръстев, Диана Димитрова, Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев. Основната музикална тема е композирана от Калин Николов, а в саундтрака влизат и парчета на група “Остава” и братя Аргирови.

 

“Щастливи сме, че “Дъвка за балончета” е най-гледаният филм този уикенд. Това е поредното доказателство, че българското кино има място в киносалоните, но най-вече в сърцата на зрителите. За нас по-важно от цифрите е обратната връзка на стотиците хора, които ни пишат и споделят, че са се познали в нашата история и тя ги е развълнувала. Това е голямата ни награда”, споделят от екипа на “Дъвка за балончета”.

 

Филмът и екипът бяха посрещнати на крака и от публиката на специалната прожекция в Пловдив, която се състоя на 11 ноември по покана на Георги Стаменов, кмет на район “Централен” в града. Най-много автографи раздадоха големите малки звезди Аглея Гумнерова и Андрея Захариев.

 

Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.