E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 20 Октомври 2017 21:05

Французойка е първата трансджендър плеймейтка на Playboy

Френският модел Инес Рау влезе в историята като първата трансджендър плеймейтка на списание Playboy.

26-годишната Инес, която е Мис Плеймейт за месец ноември, не се разголва за първи път в Playboy, но за първи път е обявена за Мис Плеймейт.

 

Инес Рау прави първи стъпки към смяна на пола още на 16 години, когато започва хормонална терапия. Скоро след това претъпява и операция, превръщайки се в жена.

 

 

„Ако искам да сменя пола си, това си моя работа – засяга мен и тялото ми. Мога да скрия факта, че съм сменила пола си, но не смятам, че е редно“, казва плеймейтката на месец ноември 2017.

 

Моделът признава, че ѝ е било трудно да повярва, че ще бъде Мис Плеймейт. „За мен това е най-големият комплимент, който някога съм получавала – като гигантски букет от рози е. Мислех си - „Наистина ли ще бъда Мис Плеймейт? Аз?“

 

 

Темата за трансджендър и транссексуалността вълнува все повече световния шоубизнес. През декември 2016 година американското списание National Geographic отдели специално място на "революцията на половете" чрез 9-годишното транссексуално момиченца Ейвъри Джаксън. Една от актрисите в сериала "Оранжевото е новото черно" - транссексуалната Лавърн Кокс бе на корицата на сп. "Тайм" през 2014 г. През февруари 2017-а на корицата на френското издание на Vogue изгря транссексуалната манекенка Валентина Сампайо.