E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 15 Октомври 2017 20:01

Кога да сменим летните със зимни гуми?

През последната седмица зимата вече напомни за себе си. На много места в страната преваля сняг, като по високите планински проходи дори се образува покривка.

 

За шофьорите това беше ясен знак, че е време да подготвят автомобилите за зимния сезон. Специалист съветва изборът на зимни гуми, винаги да е съобразен и с условията, в които ще караме.

 

 

"Клиентите винаги ги питам дали по магистрала ще карат или повече в градски условия. В по-градски условия, може и по-грайферна гума. Те са два вида зимни гуми с по-голям грайфер",споделя Харалампи Личев - собственик на гумаджийница, пред БНТ.

 

Според Закона за движението по пътищата от 15 ноември до 1 март всички автомобили трябва да бъдат със зимни гуми или дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm.

 

 

А майсторът е категоричен, че колкото по навреме го направим, освен че ще сме по-сигурни на пътя, но и ще си спестим дългото чакане по опашки в последните дни преди да влезе в сила законовата наредба.

 

"Иначе когато падне първият сняг, всички гумаджийници се задръстват от клиенти и се чака с часове. Сега е най-удачно на хубавото време хората да си сменят зимните гуми", призова той