E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 13 Октомври 2017 15:06

Защо черният шоколад е "супер храна"

Черният шоколад е не просто десерт, а една от "супер храните", които са част от списъка с продукти за здравословен живот. Ето защо.

 

Хранителни вещества 

 

Като изключим малко трапчивия вкус, черният шоколад е пълен с хранителни вещества като желязо, магнезии, мед, манган, фосфор, цинк и селен. Съдържа и голямо количество фибри, които са от голяма важност за правилната работа на стомаха. 

 

Натурален антиоксидант

 

Чистото какао е сред храните с най-високо съдържание на антиоксиданти. Стига шоколадът, който ядете, да е с повече от 70% съдържание на какао, може спокойно да разчитате, че вествествата в него ще са достатъчни, за да държат свободните радикали в тялото под контрол. 

 

Ползи за сърдечно-съдова система

 

Тук черният шоколад е сред най-полезните храни. Флаванолът в какаото доказано подпомага заздравяването и имунитета на кръвоносните съдове и съдейства за сваляне на кръвното. Освен това стимулира потока на кръвта в тялото и помага за по-добро кръвообращение в органите. 

 

Подобрява работата на мозъка

 

Отново флаванолът помага повече кръв да стига до мозъка ви, което означава повече кислород и хранителни вещества за сивото ни вещество. В същото време черният шоколад съдържа и здравословни нива на кофеин и теобромин, които пък помагат с концентрацията. /lifestyle.bg