E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 19 Септември 2017 19:35

Разкриха какво кара мъжете и жените да плачат

 

 

Едва ли е изненадващо за някого, че жените плачат повече през съзнателния си живот от мъжете. Представителите на силния пол обаче по-рядко се свенят да ронят сълзи пред други хора, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от британско проучване.

 

Допитването по поръчка на производителите на капки за очи Hycosan Fresh e обхванало 2000 души. Резултатите показват, че жените плачат 4680 пъти през съзнателния си живот - два пъти повече от мъжете.

 

Тъжни книги или филми, умора или скандали с партньора карат средностатистическата представителка на нежния пол да рони сълзи шест пъти в месеца. Това се равнява на 72 пъти годишно. За сравнение - на мъжете се случва да плачат само три пъти в месеца.

 

Интересното обаче е, че представителите на силния пол не се свенят да показват слабост пред други хора - 40 процента от тях казват, че това не ги притеснява, в сравнение с една трета от жените.

 

Проучването потвърждава още, че дамите са "големи ревли", които плачат често или ронят сълзи за дребни неща.

 

Мъжете от друга страна не само не се срамуват да плачат "пред публика" - 30 процента от тях изобщо не крият, че очите им често се насълзяват. Анкетата разкрива още, че представителките на нежния пол са по-склонни да плачат от щастие - 40 процента срещу едва 24 процента от мъжете.

 

И докато 64 процента от жените признават, че често им се случва да ронят сълзи без причина, само 30 процента от мъжете споделят същото.

 

Въпреки че не се свенят да плачат пред други хора, само 44 процента от мъжете, участвали в анкетата, споделят, че им се е случвало срещу внушителните 80 процента от жените.

 

Участниците в допитването най-често се притесняват да плачат пред колеги, началници и непознати. Близо десет на сто обаче признават, че ги е срам да показват подобна слабост пред партньорите си.

 

Основните причини, които подтикват жените да плачат:

 

1. Тъжен филм, книга или телевизионна програма

2. Тъжни моменти или спомени

3. Погребения

4. Мъка

5. Тревога или страх

6. Щастливи моменти или спомени

7. Умора

8. Болка или дискомфорт

9. Скандали с партньора

10. Гордост от децата

 

Основните причини, поради които плачат мъжете:

 

1. Тъжни моменти или спомени

2. Тъжен филм, книга или телевизионна програма

3. Погребения

4. Мъка

5. Щастливи моменти или спомени

6. Болка или дискомфорт

7. Тревога или страх

8. Скандали с партньорката

9. Възпалени очи

10. Умора. 

 

Източник: БТА