E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Неделя, 17 Септември 2017 20:23

15 натурални лека за суха кожа

 

 

Сухата кожа е голям проблем през есента и зимата, когато условията са по-сурови. Тя се нуждае от редовно дълбоко овлажняване, за да се възстанови от напукването.

Най-добрите начини да помогнете на сухата си кожа са натуралните средства. Природните методи за овлажняване са не само най-рентабилните, но и доста по-ефективни от останалите.

 

1. Пийте много вода. Поддържането на добър воден баланс в тялото се отразява благотворно на кожата. Колкото по-добре хидратирани сте, толкова по-мека и еластична ще е кожата ви.

 

2. Чаша топло мляко, смесено с лъжичка мед или бадемово масло преди лягане прави чудеса с кожата през нощта.

 

3. Бебешки лосион. Това е едно от най-добрите средства да овладеете проблема суха кожа.

 

4. Мед. Преди да си вземете душ или вана, разтрийте цялото тяло с мед в продължение на поне 15 минути. Оставете го да попие дълбоко в кожата и да я дари с полезните си свойства.

 

5. Вана с мляко. Вземете пример от Клеопатра, която още преди хилядолетия е открила прекрасните ползи на прясното мляко за кожата. Днес то е основна съставка в много козметични продукти и това не е случайно. По-добре е обаче да го ползвате в натуралния му вид.

 

6. Сусамово масло. Втривайте го в цялата си кожа след душ. То има силни овлажняващи свойства.

 

7. Кокосово масло или масло от авокадо. Те имат свойството да проникват дълбоко в кожата и да я хидратират. Полезните мастни киселини в тях помагат на клетките да регенерират и да се делят правилно. Кожата става мека, гладка и опъната.

 

8. Маска с авокадо. Можете да си правите маска с авокадо или паста, с която да масажирате цялото тяло.

 

9. Вазелин. Той си остава едно чудесно средство за дълбоко овлажняване, което се използва от много години.

 

10. Глицерин. Глицериновото масло е едно много добро средство срещу суха кожа.

 

11. Не взимайте гореща вана или душ. Прекалено топлата вода е враг на кожата и я изсушава още повече.

 

12. Рибено масло. Добавките с рибено масло от сьомга, например, са богати на есенциални мастни киселини. Честата консумация на такива киселини или взимането им под формата на добавки помага при суха кожа.

 

13. Банани. Консумацията на повече банани и прилагането им под формата на паста върху засегнатите части на кожата е чудесен начин да овладеете сухата кожа.

 

14. Повече плодове в диетата. Плодовете са сочни и хидратират кожата. Витамините в тях я подхранват, а антиоксидантите се борят с вредните процеси в нея.

 

15. Куркума, кимион, кориандър. Тези подправки са прекрасни срещу суха кожа. Наблегнете на тях в диетата си. /az-jenata.bg