E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 16 Август 2017 17:06

Първото порно и склонността на мъжа да доминира над жената

Гледането на порнография от по-ранна възраст формира склонност към доминиране над жената. До този извод стигнаха американски психолози, които проучвали връзката между гледането на порно и поведението на мъжа.

 

За целта на изследването си учените направили анонимна анкета с участието на 330 души на възраст 17-54 години. Те трябвало да отговорят на въпроси, свързани с класически мъжки поведенчески стереотипи.

Така изследователите установили, че възрастта, на която момчето за първи път е гледало порно, определя склонността му към определен тип поведение.

 

По-ранното запознанство с порнографията съдейства за формирането на склонност към доминиране над жената, твърдят учените. Ако първото гледане е станало в по-късна възраст, тогава мъжът е повече склонен към безразборен секс.

Установено било още, че средната възраст, на която момчетата гледат порно за първи път е 13 години и седем месеца.

 

 

Резултатите от своето проучване учените представиха в рамките на 125-та конференция на Американската асоциация на психолозите. Те панират да добавят в бъдещите си изследвания още показатели, които ще помогнат по-точно да се интерпретират получените данни и установените закономерности.