E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 13 Август 2017 13:29

Ето кои навици ви пречат да отслабнете

Всеки от нас има своите навици, свързани с храненето, някои от които са сред малките удоволствия в живота ни. Вероятно не можем да изядем банан без фъстъчено масло върху него или обядваме по-късно през деня, пише tiloto.bg.  Макар тези конкретно да не крият никакви рискове, други могат да осуетят усилията ни да свалим излишното тегло. Диетологът Джесика Кордин от Ню Йорк казва, че отслабването е като оркестър - всичко трябва да бъде на правилното място в точното време.  От кои навици е добре да се откажем, ако искаме да премахнем излишните килограми?

 

1. Не пропускаме ежедневната чаша вино

 

Доказано е, че консумацията на малко количество вино е полезна за здравето, но е доказано също така (от практиката), че вкъщи наливаме доста повече. Би трябвало една бутилка от 750 мл да ни стигне за 5 дни, ако пием само по една чаша всяка вечер. За съжаление, виното е калорично и също така увеличава апетита.  И това е интересно! Учените: Зеленият чай намалява вредата от фаст фууд храните. 

 

2. Пропускаме хранения

 

Разбираемо е. Понякога е много натоварено на работа и забравяме за обяда. Това обаче може сериозно да навреди на усилията да отслабнем, най-вече защото прегладняваме и преяждаме вечер.

 

 3. Обичаме сметаната и захарта в кафето

 

Тези съставки правят вкуса на кафето невероятен, или поне за някои хора, но те също са във вреда в борбата с теглото. Ако не можем да се откажем от тях изцяло, да опитаме да намалим количеството им, тъй като отнема време, преди вкусовите рецептори да се приспособят.