E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 08 Юни 2018 16:47

Как да си сготвим перфектната пържола в тиган

Как да си сготвим перфектната пържола в тиган Как да си сготвим перфектната пържола в тиган

Когато искате да си сготвите пържола, добре е да намерите качествен тиган. Предлагането със сигурност е голямо, но изборът ви трябва да е мъдър, ако не искате просто да похабите месото.

 

Но няма нужда и да прекалявате с инвестицията. Един универсален тиган, като този от серията КопърЛУКС, ще ви свърши страхотна работа с незалепващото си покритие и възможността да се използва максимално добре на всякакъв вид котлони.

 

Но и не всяка пържола е една и съща. Вкусът си е изцяло ваш, така че тънко или по-дебело парче могат да бъдат еднакво вкусни за различни хора.

 

  1. 1. Готвене на тънки пържоли

За приготвянето на тънка пържола трябва да загреете олиото в тигана, докато не е наистина горещо. Посолете едната част от месото със сол. Това ще пoмогне да се образува и солидна кафява коричка на пържолата. Поставете месото в тигана със осолената страна в олиото. Трябва да започне да се чува веднага звука от цвърчене. След това обърнете другата страна. За по-алангле пържола, гответе по една минута от двете страни. Така наречената средно изпечена пържола става за по 2-3 минути от всяка страна, докато за 3-4 минути ще получите напълно опечена пържола.

 

  1. 2. Готвене на по-дебели пържоли

По-дебелото парче месо определено има нужда от повече време за готвене. Дори ако търсите финал от типа средно изпечено. Ще ви трябва отново горещ тиган, но олиото не трябва да е толкова затоплено, а по-скоро в средно положение. Отново ще трябва да се чува цвърчене при поставяне на пържолата, но не толкова отчетливо. Ако тиганът ви е прекалено горещ, външната част на пържолата ще се опече по-бързо и дори ще изгори, докато средата може да остане сурова.

 

  1. 3. Оставете месото за известно време

Това е много важно за перфектния вкус на пържолата. Резултатът от това да я оставите за 5 минути, преди да я поднесете за хранене, е голяма разлика във вкуса. Има дори мнения, че пържолата трябва да стои в стайна температура преди да я сготвите. Те обаче не са подплатени с доказателства.

 

  1. 4. Овкусяването

Пържолата може да има страхотен вкус, когато естественият ѝ аромат е подправен дори само със сол. Някои хора обичат да готвят пържолата си дори с киви в тигана. Но не прекалявайте с нещата около месото, защото температурата на тигана пада след всяко нещо, поставено вътре. Така месото няма да се изпече по най-добрия начин.