E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Събота, 14 Април 2018 21:05

Бедните хора - по-щастливи в брака

 

Според скорошно изследване на учени от университета на Джорджия бракът може да направи щастливи единствено двойки, чиито общи доходи са по-малко от 60 000 долара годишно. Авторите на изследването твърдят, че подобен показател подтиква хората да се грижат повече един за друг, да имат общ бюджет и да обсъждат спокойно големите финансови загуби.

 

Бракът може да повлияе върху риска от депресия в зависимост от това какви доходи получавате. Семейните двойки с по-малко от 60 000 долара общ годишен доход са с по-малко симптоми на депресия в сравнение с неженените хора с подобни доходи, пише novini.bg. При това повечето от анкетираните над 3500 души на възраст между 24 и 89 години отговорили, че доходите от 60 000 и повече долара позволяват да се откажете от брака.

 

Учените допълват още, че в повечето случаи ниските доходи по-често дават възможност на хората да избегнат ненужния стрес и да поискат помощ един от друг, а тази комуникация допринася да се приспособите бързо към психологичните особености на партньора.