E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 06 Март 2018 20:00

Учени и секс експертка спорят има или не точка G

Учени от Медицинския център в Мелбърн, Австралия са провели проучване, посветено на търсенето на легендарния точката G. Лекарите са огледали  телата на 13 жени на възраст от 32 до 97 години и не са намерили струпвания на нервни окончания на предната стена на влагалището.

 

За пръв път за точката G се заговори през 50-те години. Немският гинеколог Ернст Грефенберг твърди, че на предната стена на влагалището се намира женски аналог на простатната жлеза и стимулирането на тази област може да донесе една жена особено удоволствие. 

 

Впоследствие съществуването на точка G многократно е поставяно под въпрос от учени от различни страни. 

 

Д-р Натан Хоаг, който е оглавил изследването на австралийски учени, е убеден, че точка G не съществува като отделен орган. Всички приятни усещания, които възникват при стимулиране на предната стена на влагалището, се дължат на близостта на клитора, а не на натрупването на нервни окончания в тази зона.

 

"Основният извод от нашето изследване е фактът, че точка G във формата, първоначално наблюдавана от Грефенберг и впоследствие популяризирана, отсъства в тялото", обяви д-р Натан Хоаг

 

Въпреки това, не всички са съгласни със заключенията на австралийските учени. Известната британска секс експертка Ребека Дакин е убедена, че проучването на колегите ѝ от Мелбърн, има за цел да оправдае мързеливи мъже, които не искат да губят време за женско удоволствие, а директно да пристъпват към половия акт.

 

"Няма съмнение, че точката G съществува. Попитайте всяка жена и тя ще ви каже, че изследователите грешат", заяви Ребека Данкин./Zdrave.to