E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Понеделник, 23 Октомври 2017 18:28

Избягвайте тези шест грешки при харченето на пари

Всеки един човек може да посочи поне един свой каприз, който го кара да харчи прекалено много, пише profit.bg. Например за обувки, хапване навън, пазаруване по време на намаления и т.н. Независимо от бюджета ви, важно е да разберете как и защо правите грешки при харченето на спечелите с труд и упорист пари. Така ще можете да ги избегнете в бъдеще и да спестявате повече.  В интервю експертът по пестене на пари Андреа Вочор дава няколко съвета.

Грешка #1: Харчене с цел пестене Харченето на повече пари с цел пестене е тенденция-капан, в който се озовават мнозина. Например да купите два артикула, тъй като получавате единия безплатно. Не се поддавайте на такива примамливи предложения, когато не се налага да купувате.

Грешка #2: Плащане на предложената цена Пазарете се. Нищо не ви пречи да се опитате да понижите предложената от търговеца цена. Често клиентите, които плащат посочената цена, вярват, че предоставянето на намаление е твърде трудна задача.

Грешка #3: Емоционално пазаруване Някои хора пазаруват, когато се чувстват тъжни. Други пък пазаруват, тъй като се награждават – те се чувстват истински добре. Не се поддавайте на емоциите – те не бива да ви ръководят, когато сте по магазините.

Грешка #4: Получаване на нюзлетъри Предоставяйки имейла си за седмични или месечни предложения, вие попадате в един доста добре познат капан. Всеки път, щом някое писмо пристигне в пощата ви, вие ще бъдете заинтригувани от новите оферти, а рискът да решите да се възползвате от някоя от тях не е малък.

Грешка #5: Таксите на банкоматите Средностатистическият потребител харчи по няколко лева месечно за теглене на парите си от банкомата. Планирайте занапред и изтеглете точно необходимата сума директно от банката.

Грешка #6: Запасявате се със стоки заради дневните промоции Купоните и намаленията са добро решение, когато наистина се нуждаете от определени стоки. В против случай си хвърляте парите на вятъра.