E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 10 Октомври 2017 10:24

Знаците подсказващи края на връзката

В първите седмици и месеци от началото на една връзка си мислим, че отношенията ни ще бъдат такива винаги, но истината е съвсем друга. Любовта се променя, първоначалната страст изчезва, ежедневните задължения, работата изместват интимните отношения на заден план. Забързани и все разсеяни започваме да пропускаме някои дребни, но важни знаци, които ни показват, че нещата между нас и половинката ни вече не са както преди. Забелязваме проблемите във връзките на другите, но не и в нашите собствени. Професионалният съветник Джулиан Дерич споделя за всичко това. Тя посочва 4 от най-често срещаните знаци, показващи, че е време да се разделите с половинката си.

Ето и кои са те:

1. Партньорът ви обвинява за всичко

Рядко само един човек носи вина за проблемите. В една връзка винаги има двама. Джулиан казва, че ако вашата приятелка или приятел постоянно ви обвинява за едно или друго, нещо което преди не се е случвало, то вероятно връзката ви е към своя край. Единственият работещ начин е, като разговаряте за проблемите си открито. Наблюдавайте внимателно промените във връзката си, ако искате да я запазите.

2. Не изглежда нещата да стават по-добри

Ако нищо от първата точка не проработи, обвиненията продължат, а те прераснат в скандали и обиди, се запитайте само едно: Струва ли си? Ясен знак, че нещата не вървят добре е, именно, ако ситуацията не се подобрява, ако почивката, съветите, разговорите не са помогнали на възникналите между вас проблеми и различия.

3. Започвате да гледате на другите хора по по-различен начин

Ако сладката колежка до вас или колега ви правят впечатление по друг начин, виждате ги в нова светлина, макар да няма специфична причина, то това е знак, че без да искате търсите нещо друго и ново, което не получавате в сегашната си връзка. Джулиан казва, че ако постоянно мислите за "другите налични опции", значи има защо.

4. Вече чувствате, че нищо не е както трябва

Понякога всичко се свежда до това, че инстинктите ви казват, че вече не се чувствате добре в тази ситуация и връзка. Ако го няма чувството, че това е "Тя/Той", значи, че вече имате други приоритети. Съзнанието ще ни казва едно, защото не знае какви ще са последствията, но чувствата - съвсем друго, казва терапевтът Ронда Милрад за "Индипендънт".