E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 10 Август 2017 17:54

Как да намерите евтини самолетни билети

Има няколко хитри начина да откриете евтини билети за самолет в последната минута във всяка точка на света, смятат британските средства за масова информация.
Изданието Daily Star публикува подбор от съвети, които, както се твърди, може да ви предоставят най-евтиния билет за самолет. Първо, най-добре е билети да се търсят не в сайтовете на бюджетните авиокомпании, а в сайтовете, които се занимават със сравняването на цени - (Skyscanner, Opodo и други). Освен това, когато влизате в такива страници, добре е да включите в браузъра режима „инкогнито“.


Туристическите сайтове често използват файловете cookies, които позволяват да се определят предпочитанията на потребителя и му се предлагат по-скъпи варианти за местата, които го интересуват.
Още един съвет: може да понижите цената едновременно на резервираните билети и на хотела. Съществуват специални сайтове, които предлагат тази услуга. Сред тях е holidaypirate.com. Изгодно предложение може да откриете, ако проявите гъвкавост по отношение на избора на места и периода на пътуване.

Да се пести понякога помага и резервацията в последната минута. Това е рискована стъпка, която обаче често дава добър ефект. Особено когато не сте в периода на училищните ваканции.
Твърди се, че авиокомпаниите ще се опитват да запълнят местата в самолета и поради това цените на последните билети ще бъдат понижени. Ако планирате да ходите някъде през лятото, заради икономически приоритети, следва да поизчакате последните топли дни – например в края на август и началото на септември. Тогава цените падат.

Обърнете внимание и на билетите в превозваческите компании в средата на седмицата – обикновено те не са толкова високи, колкото през почивните дни.
Накрая препоръчваме да проявите гъвкавост по отношение на избора на място. Ако то не е толкова популярно, печелите от факта, че ще има по-малко туристи и по-ниски цени.