E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Събота, 21 Октомври 2017 13:35

За да започнете отначало, ви трябват тези 5 неща

1. Съобразителност
Когато излизате от праволинейния кариерен път, това ви предоставя възможност да имате по-нетрадиционна кариера. Т.е. няма да вървите по утъпкани пътеки, ще бъдете по-креативни и по-отворени към възможностите.

Например, вместо да залагате на обяви по сайтовете или на услугите на фирми, предлагащи намиране на работа, които често залагат на свои избрани кандидати, фокусирайте се повече върху изграждането на връзки чрез комуникация с околните.

2. Издръжливост
Когато си отивате от настоящата работа, бъдете подготвени да се сблъскате с осъждане от страна на колеги, приятели, семейство и други професионалисти в сферата. Повечето хора, които искат промяна, по принцип са задвижвани от вътрешните си ценности и приоритети – това изглежда странно в очите на мнозина.
Когато човек търси по-голямо личностно удовлетворение, това може да убегне на обичайния наблюдател. Не се поддавайте на критиките.

3. Доверете се на инстинкта си
Смяната на кариерата не е за хора със слаби сърца. Тя изисква посвещение и постоянство, за да се създаде желаната промяна. Това означава да продължавате да вървите напред, дори когато усещате умора и сякаш не виждате светлина в тунела.

Понякога последният напън е този, който е от значение. Продължавайте да следвате инстинкта си и вътрешната си мотивация да постигнете желаното.

4. Търпение
Промяната изисква време – една идея, която ви е хрумнала през нощта, се различава от фактическото й реализиране. Определете своите стъпки. Например запишете се на вечерен курс, докато работите на пълен работен ден. Бъдете реалисти относно времето, което ви трябва, за да имате възможността да поемете по друг кариерен път.

5. Смелост
Да започнеш отначало почти винаги включва вземането на решения с елемент на риск. Когато се отказвате от нещо, никога не знаете какво ще откриете след това – дали ще бъде по-добро или по-лошо от сегашната ситуация.
Поради това продължаването напред често е най-трудната задача. Бъдете смели!