E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 13 Август 2017 17:59

Как да ядем по час в офиса

Мнозина сред нас са напълно наясно какво означава да се храниш здравословно. Понякога обаче животът ни отклонява от пътя.

Знаейки кои са най-бързите и лесни решения, когато ни връхлети глад, губим представа за здравословно и нездравословно.

Искате ли ден, в който да се храните оптимално добре, независимо колко забързано е ежедневието ви?

7:00
За да оптимизирате своя метаболизъм, трябва да закусвате преди 8:00. Когато прекрачвате прага на дома, залагайки на нищо повече от чаша кафе, стартирате по грешен начин.

В най-добрия случай заложете на храни, които са с нисък гликемичен индекс – мюсли или овесени ядки с кисело мляко и плод. Друга възможност са яйца и печени бобови култури върху хлебче. Може също така да си приготвите течна закуска. Вземете я в ръка и отидете на работа!
Ако предпочитате да купите храната по пътя, заложете на чаша кафе и печен сандвич от пълнозърнест хляб.

10:00
Ако закуската е била пълноценна, не би трябвало да усетите глад поне в продължение на няколко часа. Това сочи, че тялото изгаря поетите калории ефикасно. Като закуска може да си позволите кисело мляко, плод или пълнозърнести крекери.
Чаша зелен чай също върши работа. Консумацията на 3 чаши от него дневно ще ускори метаболитното ниво.

13:00
Обядът е моментът, от който нещата може да потръгнат в лош ход. Ако не се приели достатъчно храна сутринта, вероятно вече сте усетили апетита за сладко.

За да контролирате желанието си, избягвайте храни, като мазни и сладки закуски. Вместо това си осигурете пълноценен обяд, съдържащ зеленчуци и източник на протеини.

15-16:00
Ако обядът е бил балансиран, би трябвало да изпитате глад в средата на следобеда. Препоръчваме да изядете нещо леко – така няма да претоварите организма си преди вечеря. Отлично решение - и то засищащо, са ядките. Те съдържат есенциални мазнини.

Ако ви се яде нещо сладко, заложете на нискомаслен горещ шоколад.

18-19:00
Късната вечеря е една от най-големите грешки, които хората правят. Понякога тя е неизбежна – до късно сте работили. Предлагаме вечерите да бъдат леки. Когато времето сериозно е напреднало, заложете на запечени зеленчуци или салата.
Ако се налага да консумирате храна след 20:00 часа, може да се спрете на супа или салата.