E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 29 Май 2018 15:23

Голям детски концерт в Дни на музиката в Балабановата къща

Голям детски концерт в Дни на музиката в Балабановата къща Голям детски концерт в Дни на музиката в Балабановата къща
На 3 юни от 18.30 ч. откритата сцена на Римския стадион ще посрещне за шести пореден път уникалния ГОЛЯМ ДЕТСКИ КОНЦЕРТ, тази пролет  под надслов УЧЕБНИКЪТ ПО МУЗИКА ОЖИВЯВА.
 
Като част от програмата на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”, този концерт се превърна в дългоочаквана традиция в Града под тепетата. Той ежегодно сбъдва една от прекрасните идеи на Фестивала – да представя талантливи млади солисти, оркестри и хорове, отдали талант и сърце на музикалното изкуство. Винаги изненадващ и оригинален,  след миналогодишния атрактивен експеримент „Младежкият барок среща младежкия рок”, този път Големият детски концерт ще предложи симбиоза между класиката и интелигентния поп-рок с привличането на популярната група МЕРИ БОЙС БЕНД, чието общуване с тийнеджърите вече е факт и с присъствието  на  авторски песни на бандата в учебниците по музика за средните училища.
 
Заедно с прекрасните оркестър и хор на НУМТИ „Добрин Петков с диригенти доц. д-р Пламен Първанов и Николета Енева, в концерта участват и обичаният пловдивски хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева и ансамбъл тромпети с ръководител Пенчо Пенчев.
 
Входът е свободен!