E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 29 Май 2018 14:41

Мери Бойс Бенд представи албума „Щастливи дни“ с концерт на Римския стадион

Мери Бойс Бенд представи новия си албум „Щастливи дни“ с концерт на 18 май 2018 г. В началото на годината групата пусна едноименната песен и лирик-видеото към нея по повод своята 23-та годишнина. Днес "Щастливи дни" е на върха в националните музикални класации. За представянето ѝ на концерта специален гост бе виртуозът Георги Величков, чийто баян акомпанира на Мери и в акустичната балада „Двамата с теб“. На живо, за първи път, прозвучаха всички песни от албума „Щастливи дни“, както и любими песни от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“ и „Дългият път към дома“. 
Албумът „Щастливи дни“ вече е на музикалния пазар. Записан, смесен и мастериран е от Искрен Искренов в студио „Винил“, в периода 2015 – 2018 г.. Включва 10 песни, сред които добре познатите сингли от последните години: „Телефонът звъни“, „Най-скъпият подарък“, „Излишни думи“, „Пак да срещна твоето лице“ и самата „Щастливи дни“. Допълнение правят екзистенциалната „Вътре в мен“, баладите „На прага“, „Двамата с теб“ и „Няма път назад“, както и типичната в стилово отношение „До края на света“, която ще бъде представена като самостоятелен сингъл през есента и е дует между Мери и Миро.
Първото участие на групата в такъв формат е през далечната 1995-та на единствената тогава музикална сцена в София – прочутия Кънтри клуб. Днес, след многобройни концерти, музикални изяви, срещи с почитатели, албуми, награди и песните „Непознати улици“, „Дългият път към дома“ и „Слънчогледите“ в учебниците по музика, Мери Бойс Бенд е една от най-популярните и обичани групи в България. 
Пловдивчани ще имат възможност да чуят именно трите песни, които се изучават в 6-ти, 7-ми и 9-ти клас, в съвместни изпълнения на Мери Бойс Бенд и оркестъра на НУМТИ „Добрин Петков” на концерта „Учебникът по музика оживява“ на 3-ти юни (неделя), от 18:30, на Римския стадион в града. Ще могат да си вземат и всички албуми с автограф. Следващият самостоятелен концерт на групата е на 22 юни 2018 (петък), от 20:00, концерт в Летен театър – Варна!