E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 17 Май 2018 08:46

С 5-метров алпийски рог откриват Дни на музиката в Балабановата къща

Пролетното издание на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” започва днес от 19 часа днес на сцената на ДК „Борис Христов”. Събитието е носител на сертификат за качество „Европейски фестивал 2017-2018”. Солисти на официалното откриване на деветото издание на  престижния музикален форум са изумителният виртуоз  Сергей Накаряков, наричан от пресата „Паганини на тромпета” и прочутият изпълнител на 5-метров алпийски рог Аркадий Шилклопер. Техен партньор ще е елитният ансамбъл „Софийски солисти” под диригентството на Маестро Пламен Джуров.

 

Сергей Накаряков (Израел) е един от най-великите тромпетисти на нашето време. Триумфира в световните музикални центрове Hollywood Bowl в Лос Анжелис, Lincoln Center в Ню Йорк,  Royal Festival Hall и Royal Albert Hall в Лондон и мн.др. Участва във фестивали в цяла Европа, Америка и Канада, като всяка година осъществява и няколкоседмично концертно турне в Япония. Благодарение на изключителната си виртуозност и красота на звука той изпълнява с лекота на тромпет дори транскрипции на концерти и пиеси за цигулка. Удостоен е с голямата награда ECHO Klassik Award за инструменталист на годината. Работи с най-изтъкнатите съвременни солисти, оркестри и диригенти, като веднага след концерта си в „Дни на музиката в Балабановата къща”, той заминава за Япония, където ще концертира с прочутата пианистка Марта Аргерич.

 

Аркадий Шилклопер (Германия, Русия) е признат за един от най-добрите изпълнители на аткрактивния 5-метров алпийски рог в световен мащаб, като същевременно е забележителен валдхорнист, композитор, аранжор и импровизатор.

banner728