E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 10 Май 2018 16:15

Кални свлачища пълнят къщи в Стария град - държавата бездейства!/снимки + видео/

Кални свлачища пълнят къщи в Стария град - държавата бездейства! Кални свлачища пълнят къщи в Стария град - държавата бездейства!

Пловдивчани водят вече три години съдебни дела срещу държавата, Министерство на финансите и Пловдивски университет. Стефан Делчев и Анна Пейчева са потърпевши от срутилият се каменен зид на Биологичен факултет към ПУ на 14 Февруари 2015г на ул. Рилски метох №11 и №9, но все още никой не е поел отговорност за случилото се. Областна управа признали собственост, но отказали да платят, а вместо това построили подпорен зид. При всеки валеж от тогава всичката мръсотия се отводнява в техните имоти.

Ето какво писаха до пощата на PlovdivskiNovini.com: 

Пишем Ви от Пловдив не като куриоз за изсипалия се проливен дъжд, а по повод тригодишната съдебна сага.

Ние сме собствениците и живущи в къщите на ул. Рилски метох №11 и №9, потърпевши от срутилият се каменен зид на 14 Февруари 2015г, който всички национални медии отразиха. След като неуспешно три години чакаме справедливост от държавата да поеме отговорност и обезщети материалните щети причинени от срутилата се ограда на Биологичен факултет към ПУ [една година бяхме лъгани в медиация, Обл. управа П-В признаха вина и собственост, но казаха че нямат средства, след което при водено вече почти две години дело, те сега отричат да са собственици] Областна управа Пловдив си построи красив подпорен зид на мястото на старата каменна ограда, който обаче се отводнява в нашите имоти. Наноси се леят от укреплението на склона, задръстват всичко по пътя си и ни оставят с нови финансови тежести по разчистването им от имотите ни. 

 

До кога ще продължаваме така? Не ги е ли е срам и не им ли е поне малко гузно за липсата на справедливост и за аматьорските изпълнения на проекти? Не беше ли редно - при съществуващ държавен имот в съседство, тези кални води да се отвеждат натам, а не при нас на всичкото отгоре на вече нанесените вреди? След като този имот не се води безстопанствен, и при проект - къде е отводнителното съоръжение?

 

След провала с медиацията, изгубихме доверие към Областна управа и ПУ. След абсурдните дела, които продължаваме да водим, вече губим доверие и в съдебната система. 

 

Молим Ви за съдействие да стане достояние на обществеността и собствениците на съседните имоти - Община Пловдив, Областна управа П-В и Пловдивски университет - продължаващите увреждания върху имотите ни, в частност свличащите се наноси при валеж поради липса или зле-изградена отводнителна система.

Последно променена в Четвъртък, 10 Май 2018 16:52

Медия

Кални свлачища пълнят къщи в Стария град - държавата бездейства! PlovdivskiNovini.com