E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 23 Май 2018 11:43

Димитрис Папайоану на One Dance Week 2018

Световноизвестният хореограф Димитрис Папайоану ще представи за първи път в  България свой спектакъл. “ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ“ ще бъде показан на 28 и 29 септември в Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив, от 19:30 часа, в рамките на ONE DANCE WEEK 2018 – част от официалната програма на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019.” Организаторите представят най-успешния и значим артист в областта на съвременните изпълнителски изкуства в новата история на Балканите. Мнозина също разпознават Папайоану с грандиозните церемонии за Олимпийските игри в Атина (2004) и Европейските игри в Баку (2015). 
 
„ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ” е новото бижу в 30-годишната впечатляваща кариера на Папайоану. В спектакъла човешкият живот е пътешествие до скрити съкровища, откривателство на съкровеното, вътрешно археологическо проучване на смисъла. Талантливият грък жонглира с препратки от историята на изкуствата, известни европейски картини, метафори и танцови техники. Зрелищните декори, типично в стила на Папайоану, са подвижна вселена, в която подът става вълна, отварят се неочаквани врати, създават се хибридни същества, докато десетимата танцьори на сцената разголват табутата за смъртта и тялото.
 
Премиерата на „ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ“ се състоя през миналата година в Онасис Център, Атина. Спектакълът ще бъде представен на българската публика преди британската си премиера в Лондон, а вече бе показан на най-престижните фестивали и сцени на два континента - в Париж, Мадрид, Барселона, Неапол, Стокхолм, Сеул, Тайпе и други. „ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ“ става част от програмата на 11-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK, който ще се проведе между 24 септември и 14 октомври в Пловдив: https://www.facebook.com/onedanceweek/. Следете Facebook събитието: https://facebook.com/events/2066259713697744/.
 
От 23 май на касите на Easypay и онлайн, в системата на ЕpayGo.bg: http://bit.ly/ODWTheGreatTamer, ще бъдат пуснати в продажба 50 промоционални билета за „ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ“ на ексклузивна цена от 20 лева до изчерпване на количествата.