E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 17 Май 2018 12:59

Среща на артисти от Западните Балкани  в рамките на програмата на „Пловдив 2019“

 

Диалог за визията на изкуството на Западните Балкани събира на среща куратори, теоретици, артисти и галеристи от арт сцената в региона на 18 май 2018, от 14.00 ч., в Гьоте институт /София/.

Срещата е част от програмата на Австрийския културен павилион FLUCA и Пловдив 2019, а участници в срещата са Лана Чмайчанин – артист от Босна и Херцеговина, Елена Петрович – теоретик от Сърбия, Йованка Попова – куратор от Македония, Олсон Ламаж – албански артист, основател на MIZA Gallery в Тирана и Катарина Шендл и Изабела Анна-Мария Ритер – галеристи на Lambda Lambda Lambda в Прищина. Модератор на конференцията ще е Лъчезар Бояджиев. 

С презентации в дискусията ще се включат и Виктор Янков – заместник директор по международната дейност на „Пловдив 2019“ – Европейска столица на културата и Веселина Сариева – директор на Фондация „Отворени изкуства“.

Срещата се провежда по времето на голямата среща на върха ЕС-Западни Балкани в София.

Дискусия е отворена за широката публика, като целта е да се осъществи пряк диалог между гостите и представителите на българската културна сцена.

Ще се говори за най-новата история на изкуството от Балканите, за значението на понятието "Западни Балкани" и неговото отражение върху съвременното изкуство в съответните страни. 

 

* ЕС – Западни Балкани Арт Среща е организирана от FLUCA – Австрийски Културен Павилион – проект на Австрийско посолство София и Фондация „Отворени изкуства“, подкрепен от Федералното Канцлерство на Австрия, Пловдив 2019, Столична община, Община Пловдив и в партньорство с Гьоте-институт София.

 

 

banner728