E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 01 Май 2018 21:55

Флашмоб Work it Out в Тютюневия град/снимки+видео/

Флашмоб Work it Out в Тютюневия град Флашмоб Work it Out в Тютюневия град

Този следобед в новото пространство за култура СКЛАД на ул. „Екзарх Йосиф” в Тютюневия град се превърна в сцена на Work-It-Out. Точно в 16 часа стотици млади танцьори от 10 страни в Европа превърнаха над 30 индустриални паметници в сцена, за да отбележат Европейската година на културното наследство. Участниците имаха 6 минути за танц, забавление и емоции, които после споделиха събитието и в социалните медии с двата основни хаштага #erihworkitout и #plovdiv.

 

Пловдив - Европейска столица на културата 2019 се присъединява към ERIH Work-it-Out с новото пространство за култура СКЛАД със звуци на електронна версия на „Ода на радостта”. В Пловдив Химна на Европа беше пресъздаден в танц от танцьорите на студио Millenium, приобщавайки България към Норвегия, Швеция, Великобритания, Белгия, Германия, Полша, Чехия, Испания, Италия.

 

Електронната танцова версия на „Одата на радостта”е аранжирана от седемнадесетгодишните музиканти Паул Фангер и Паул Остарек от групата Paul&Friends. Хореографията е на Хай Труонг и танцoвото студио Groove Dance Classes и е вдъхновена от движенията на индустриални работници, превръщайки ги в модерни танцови послания.

 

Медия