E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 27 Септември 2017 13:46

Пловдив среща Вроцлав в отворен разговор преди и след Европейска столица на културата

 

На 30 септември 2017 г., от 11,30 ч. до 13,30 ч. в пространството на Малката Базилика, Фондация „Пловдив 2019“  в партньорство с  Полски институт - София организират среща-дискусия с Кшищоф Май - изпълнителен директор и Доминика Кавалерович  - програмен координатор на Вроцлав  - Европейска столица на културата 2016. 

На срещата водещите експерти на една от най-успешните европейски столици на културата ще споделят опита си в това как в културната програма на голям европейски проект се включват гражданите и местните организации. Кщищоф и Доминика ще отговорят и на въпросите кой е успешният баланс  между локална, национална и международна културна продукция и мястото на "местната сцена" и градския наратив в призмата на Европейска столица на културата.

Форматът на събитието е брънч-разговор (неформална среща). Участието е безплатно и без предварителна регистрация с осигурен превод на български език. В него могат да се включат независими артисти, институции, организации и медии, свързани с културния сектор в града и страната. В дискусията ще вземе участие и Ярослав Годун - директор на Полски институт София.

Събитиeто е част от ключовия проект ФОРУМ 2019  на фондация „Пловдив 2019“, който включва серия от семинари и специализирани срещи с фокус проекта Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Темите, които се представят и обсъждат, са тясно свързани с програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и целят да стимулират професионални дискусии и обмен на опит и знания в сектора на културата и изкуствата в България.