E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 13 Септември 2017 13:48

Проф. Стефан Костянев влиза в борда на "Пловдив 2019"

 

 

Ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. Стефан Костянев и собственикът на най-известния хостел Христо Гюлев са новите попълнения в Управителния съвет на фондация "Пловдив 2019", която подготвя града за Европейска столица на културата. Двете предложения ще бъдат гласувани от местния парламент в четвъртък. "Проф. Костянев е голям учен и авторитет, който ще придаде тежест на ръководното тяло на "Пловдив 2019", обясни кметът Иван Тотев. Той представи Христо Гюлев като много известен пловдивчанин, чийто хостел е 4-и в света според класацията на пътеводителя Lonely Planet за 2014 г. "Гюлев живее и тупти със Стария Пловдив, много е инициативен за съживяването на архитектурния резерват", допълни градоначалникът.

 

Христо е син на големия поет Николай Гюлев. Завършил е факултета по журналистика в Софийския университет. Работил е в пловдивски медии, занимавал се е и с реклама.

 

Тотев препоръча на политическите сили в общинския съвет да предложат имена за другите две свободни места в 9-членния борд на "Пловдив 2019", където постовете не са платени. Групата на "Кауза Пловдив" издига художника Жорж Трак. Червените съветници пък обсъждат името на бившия свой колега и юрист Тодор Кръстев.

 

Четирите места в ръководното тяло на фондацията бяха овакантени в края на юли, когато оставки подадоха Мариана Чолакова, Милена Чакандракова, Любозар Фратев и Пенка Калинкова.

 

 

Последно променена в Сряда, 13 Септември 2017 14:00